لیست اختراعات پریسا جنوبی
كلرلا جلبكي تك سلولي٬ كروي شكل و غير متحرك است و كاربرد هاي فراواني درصنعت و تحقيقات گياهشناسي دارد. به علت ويژگي هاي مورفولوژيكي اين جلبك خالص سازي و شناسايي آن با روش هاي مرسوم بسيار دشوار و زمان بر است. اين كيت مي تواند با استفاده از يك فرايند طبيعي جلبك را در زمان كوتاه و به آساني خالص سازي كند. در اين كيت از مژه دار تك سلولي پارامسي بورساريا (Paramecium bursaria) كه تنها مي تواند با جلبك كلرلا درون همزيست تشكيل دهد٬ استفاده شده است. اين كيت به صورت ظرفي حاوي پارامسي بورسارياي خالص و مجموعه اي از ظروف ديگر جهت خالص كردن كلرلا ارائه مي شود. در اين كيت با قرار دادن پارامسي بورساريا در نمونه حاوي مجموعه اي از جلبك هاي مختلف٬ جلبك ها توسط پارامسي جذب مي شود. ولي تنها كلرلا مي تواند با پارامسي همزيست تشكيل دهد. با جدا كردن پارامسي از نمونه جلبكي مورد نظر توسط توري و نگهداري آن در محلول محيط كشت پارامسي به مدت ۲ روز٬ كلرلاجذب شده درون پارامسي باقي مي ماند٬ به تعداد مناسب تكثير مي شود و جلبك هاي ديگر به دليل عدم توانايي ايجاد همزيستي هضم مي شوند. با شكستن پارامسي توسط امواج الترا سونيك كلرلا خالص آزاد شده و در محيط كشت كلرلا قابل كشت و نگهداري است (پيوست شماره 1).
گل رز (Rosa hybrid L.) از مهمترين گياهان زينتي واقتصادي در سراسر جهان است. جلوگيري از زوال گل¬ها خصوصا گل-هاي شاخه بريده و توليد گل¬هايي با كيفيت و ماندگار همواره يكي از اهداف به¬نژادگران بوده است. يكي از روش هاي رايج در توليد انبوه اين گياه تكثير از طريق كشت بهينه در شرايط آزمايشگاهي مي¬باشد. در اين اختراع از از محيط پايه موراشيگ و اسكوگ به همراه تركيبات ارگانيك به عنوان اليسيتور كه منجر به رشد اين گياه شده است استفاده شده است. اليسيتورهايي همچون مايع آندوسپرم، عصاره مخمر و نيز عصاره جلبك اسپيرولينا، كيتوسان با پتانسيل زتاي بالا و درجه دي استيلاسيون بالا و نيز جرم مولكولي متوسط، امولسيون ماهي، پپتون سويا و عصاره مخمر است براي رقم كول واتر كه در حال انقراض و طول عمر پايين است استفاده شده است.
استفاده بي رويه از كودهاي شيميايي يكي از معضلات اصلي در صنعت كشاورزي است و همه ساله هزينه هاي زيادي صرف تهيه كودهاي شيميايي مي شود. طبق آمارها و گزار ش ها مصرف كودهاي شيميايي در ايران نسبت به كشورهاي در حال توسعه بالاتر بوده و همين امر مي تواند منجر به الودگي هاي زيست محيطي شود به همين دليل در اين اختراع سعي كرديم از منابع طبيعي بهره ببريم و روشي نوين در جهت توليد كودهاي برگرفته از خاكستر آتشفشاني را ارائه دهيم كه با توجه به اناليزهاي صورت گرفته تركيبات موجود در خاكستر آتشفشاني نشان دهنده پتانسيل بالاي آن در تغذيه گياهان مي باشد و مي تواند مشكلات موجود را تا حد زيادي برطرف كند.
موارد یافت شده: 3